Tijdelijke reisverzekering

Tijdelijke reisverzekering afsluiten

Een tijdelijke reisverzekering is een reisverzekering die je afsluit voor één vakantie, reis of weekendje weg. Een andere naam voor een tijdelijke reisverzekering is een kortlopende reisverzekering.

Je sluit een tijdelijk reisverzekering af als je geen doorlopende reisverzekering hebt lopen en toch tijdens je vakantie tegen bepaalde risio's verzekerd wilt zijn. Denk hierbij aan ongevallen, bagage, medische kosten en andere zaken. Waarvoor je met een tijdelijke reisverzekering verzekerd bent en tegen welke premie hangt af van veel zaken. Je kunt tegenwoordig in de meeste gevallen je tijdelijke reisverzekering zelf samenstellen waarbij je ervoor kunt kiezen om een basisverzekering af te sluiten of een uitgebreide tijdelijke reisverzekering. Op deze pagina vind je informatie over de tijdelijke reisverzekering van Europeesche Verzekeringen en A Vakanties. Onderaan deze pagina vind je ook informatie over een tijdelijke annuleringsverzekering en doorlopende reisverzekering. Je kunt zowel de tijdelijke reisverzekering, tijdelijke annuleringsverzekering als doorlopende reisverzekering online via één van onze websites afsluiten.

Alles over onze tijdelijke reisverzekering.

Tijdelijke duurzame reisverzekering

We zijn trots op onze duurzame reisverzekering. Deze kan zowel in de varianten tijdelijke reisverzekering als doorlopende reisverzekering worden afgesloten. Het aantrekkelijke is dat de premie van de duurzame reisverzekering gelijk is aan de "gewone reisverzekering"terwijl deze reisverzekering een aantal goede doelen steunt en milieuvriendelijk is. Lees alle over onde duurzame reisverzekering.

Wat kost een tijdelijke reisverzekering?

Wat een tijdelijke reisverzekering kost, is afhankelijk van een aantal facturen, we noemen er hier een aantal:
  • de premie van een tijdelijke reisverzekering is met name afhankelijk van de dekking die je kiets
  • het aantal personen dan te op de polis wilt verzekeren
  • de duur van de tijdelijke reisverzekering
Je kunt bij ons eenvoudig de premie uitrekenen die je voor een bepaalde reisverzekering betaalt. Hierbij kan je door een bepaalde rubriek aan je reisverzekering toe te voegen of weg te laten, met de dekking van de tijdelijke reisverzekering en de premie variëren.

Tijdelijke reisverzekering afsluiten voor last minute vakantie

Last minute vakantie geboekt en een reisverzekering afsluiten?  Een tijdelijke reisverzekering is ook geschikt als reisverzekering voor een last minute vakantie. Dit geldt zowel voor een last minute vakantie in Nederland, Europa of elders in de wereld. Je kunt een tijdelijke reisverzekering voor een last minute vakantie nog tot de dag voor vertrek via één van onze websites afsluiten.

Kinderen zijn tot 5 jaar gratis meeverzekerd

Een tijdelijke reisverzekering kan voor gezinnen met kleine kinderen extra voordelig zijn. Bij Europeeche Verzekeringen zijn kinderen tot 5 jaar op zowel de tijdelijke reisverzekering als doorlopende reisverzekering gratis meeverzekerd. Bij het afsluiten van de tijdelijke reisverzekering van Europeesche Verzekeringen moet er wel opgegeven worden of er één of meer kinderen tot 5 jaar meeverzekerd moeten worden.

Doorlopende reisverzekering voordeliger dan tijdelijke reisverzekering?

Veel mensen vragen zich af of een doorlopende reisverzekering goedkoper is dan een tijdelijke reisverzekering. Voor mensen die vaker per jaar op vakantie gaan, is een doorlopende reisverzekering ( omgerekend per vakantiedag ) meestal goedkoper dan een tijdelijke reisverzekering. Ga je bijvoorbeeld maar een week per jaar op vakantie dan zal een tijdelijke reisverzekering goedkoper zijn.
Het omslagpunt ligt ongeveer bij 18 a 20 dagen. Als je meer dan 20 dagen per jaar op vakantie gaan, zal een doorlopende reisverzekering bijna altijd goedkoper zijn. Overigens is er nog een andere reden om een doorlopende reisverzekering af te sluiten, gemak.  Je sluit een doorlopende reisverzekering namelijk één keer af en bent dan verzekerd tot je de polis weer opzegt. 

Tijdelijke annuleringsverzekering

Je kunt naast een tijdelijke reisverzekering ook een tijdelijke annuleringsverzekering via deze website afsluiten. Je kunt ook alleen een annuleringsverzekering afsluiten, bijvoorbeeld als je al doorlopende reisverzekering hebt afgesloten zonder annuleringsdekking. Ook oor last minute vakanties is het mogelijk en tijdelijke reisverzekering en/of annuleringsverzekering af te sluiten.