De beste doorlopende annuleringsverzekering vind u hier

Wat de beste doorlopende annuleringsverzekering voor u is, is niet met het noemen van één verzekeraar te beantwoorden. Het vinden van een antwoord op deze vraag begint met het uzelf stellen van een paar belangrijke vragen:
  1. hoe belangrijk is de hoogte van de premie voor u?
  2. wie moeten er allemaal meeverzekerd zijn?
  3. om welke redenen zou u willen kunnen annuleren?
  4. wilt u een losse doorlopende annuleringsverzekering of in combinatie met een doorlopende reisverzekering?
  5. wat moet er gedekt zijn op de doorlopende annuleringsverzekering
Hieronder lichten we de mogelijke antwoorden op deze vragen toe. Hiermee wordt het voor u makkelijker om daarna zelf te bepalen welke doorlopende annuleringsverzekering voor u de beste is.

Hoe belangrijk is de hoogte van de premie voor u?

Wanneer u een zo goedkoop mogelijke doorlopende annuleringsverzekering wilt afsluiten, moet u zich realiseren dat er waarschijnlijk een reden is waarvoor de premie zo laag is. Eén reden kan zijn dat de verzekerde gebeurtenissen en dekkingen minder zijn dan die van de "duurdere" verzekeraars. Zo bieden Allianz Global Assistance en Unigarant Verzekeringen een dekking voor het terugkrijgen van de volledige reissom bij het voortijdig moeten afbreken van een geboekte reis.

Wie moeten er allemaal meeverzekerd zijn?

De premies per gezinssamenstelling kunnen behoorlijk verschillen bij de verschillende verzekeraars. De verzekeraar die de laagste premie voor een enkele verzekerde heeft, hoeft niet de goedkoopste te zijn voor het verzekeren van een heel gezin.

Om welke redenen zou u willen kunnen annuleren?

De verzekerde gebeurtenissen van de meeste verzekeraars komen in grote lijnen met elkaar overeen. De belangrijkste redenen waarvoor een reis meestal wordt geannuleerd zijn bij alle verzekeraars gedekt. Voor u gelden misschien wel meer specifieke redenen waarvoor u zou willen kunnen annuleren en het is dan goed mogelijk dat deze op de basis annuleringsverzekering dan niet verzekerd zijn. Europeesche Verzekeringen biedt hiervoor een oplossing. Met de All Risk annuleringsverzekering kunt u zelf bepalen om welke reden u uw reis wilt kunnen annuleren. U heeft in dat geval een eigen risico van 25% maar iedere voor u geldige reden is verzekerd.

Wilt u een losse doorlopende annuleringsverzekering of in combinatie met een doorlopende reisverzekering?

Wanneer u een doorlopende annuleringsverzekering afsluit in combinatie met een doorlopende reisverzekering, betaalt u voor de toeslag doorlopende annuleringsverzekering vaak minder dan voor een losse doorlopende annuleringsverzekering. Heeft u al een doorlopende reisverzekering, maar kan daar geen annuleringsverzekering op meeverzekerd worden of heeft u geen doorlopende reisverzekering nodig omdat u veel reisjes boekt binnen Nederland of omdat u een duurdere maar relatief korte reis heeft geboekt, dan kunt u bij een aantal verzekeraars de doorlopende annuleringsverzekering ook los afsluiten.

Wat moet er gedekt zijn op de doorlopende annuleringsverzekering

De meeste verzekeraars dekken op de doorlopende annuleringsverzekering het risico van annuleren voor vertrek, het onverwacht voortijdig moeten afbreken van de reis en vertrek- of aankomstvertraging op de heenreis. Bij het afbreken van de reis krijgt u dan vergoeding voor de dagen die u niet gebruikt heeft in verhouding tot de dagen die u oorspronkelijk zou gaan. Bij Allianz Global Assistance en Unigarant Verzekeringen heeft u de mogelijkheid om tegen een toeslag mee te verzekeren dat wanneer u de reis voortijdig moet afbreken, u de volledige reissom krijgt vergoed.

Bereken hier uw premie van de doorlopende annuleringsverzekering en sluit eenvoudig af.