Backpackers reisverzekering

Backpackers en reisverzekering

Backpacker die lang op reis gaan en een keuze moeten maken voor wat betreft een goede reisverzekering voor backpackers, hebben hier vaak een heel uitzoek werk aan. De vraag is altijd of een gewone reisverzekering geschikt is voor backpackers en tegelijktijd wat een reisverzekering of speciale reisverzekering voor backpackers kost. Eén ding is duideliijk. Als je gaat backpacken of een wereldreis gaat maken, sluit altijd een reisverzekering af die dekking biedt gedurende jouw grote avontuur in het buitenland. Lees hieronder waarom backpackers het beste een speciale backpackers reisverzekering moeten afsluiten en waarom een gewone reisverzekering vaak niet voor backpackers voldoet.
Globetrotter Backpacker VerzekeringLang op reis? Wereldreis? Backpacken door Azië, Australië of de hele wereld rond? Dan ben je natuurlijk ook op zoek naar een goede en voordelige reisverzekering die past bij jouw reisschema, plannen en reisduur?
Op het internet kom je duizenden mogelijkheden tegen om je te verzekeren voor een langere periode in het buitenland. Maar wat is nou een goede reisverzekering die past bij jou en je reis en je verzekert van een goede dekking en wereldwijde hulpverlening. Een veilig idee voor jou en de thuisblijvers.
Om het jou makkelijker te maken de juiste keuze te maken bij het afsluiten van je reisverzekering voor je backpackavontuur hebben we de belangrijkste punten waar je op moet letten onder elkaar gezet.

Ga je langer dan 6 maanden op backpacken of korter?

Ga je lang op reis dan adviseren wij je om de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance af te sluiten. Deze verzekering voor backpackers heeft voor lange reisduren een scherpe premie en kan helemaal naar jouw wensen en behoeften worden aangepast. Klik hier voor meer informatie over de Globetrotter Verzekering.

Ga je korter dan 6 maanden backpacken dan kan het voor jou interessant zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten die dekking geeft voor de periode dat je gaat reizen. De belangrijkste vragen die je je dan moet afvragen zijn:
  1. Ga ik tijdens het backpacken ergens vrijwilligerswerk doen?
  2. Ga ik tijdens het backpacken bijzondere/risicovolle sporten doen zoals raften, abseilen, skydiven, duiken etc.?
  3. Ga ik tijdens het backpacken betaald vakantiewerk doen?
Let op! Veel doorlopende reisverzekeringen geven geen dekking voor deze risico's.

Ga je korter dan 6 maanden backpacken en vrijwilligerswerk doen?

Doorlopende Reisverzekering Optimaal Lang-op-ReisverzekeringJe kan er dan voor kiezen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten bij een reisverzekeraar, die vrijwilligerswerk ook meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering. Op onze websites bieden we de doorlopende reisverzekeringen aan van Europeesche Verzekeringen.  Bij de Europeesche is dit risico standaard meeverzekerd. Klik hier voor meer informatie over een doorlopende reisverzekering speciaal voor jouw wereldreis.

Ga je korter dan 6 maanden backpacken maar ben je van plan om tijdens je reis bijzondere/risicovollere sporten te gaan doen zoals raften, abseilen, skydiven, duiken etc.?

Je kan er dan ook voor kiezen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten bij een reisverzekeraar die bijzondere sporten zoals raften, abseilen, skydiven, duiken etc. standaard of tegen een toeslag meeverzekerd. Ook hiervoor hebben wij op onze website de doorlopende reisverzekeringen geselecteerd van Europeesche Verzekeringen die deze activiteiten standaard meeverzekerd. Klik hier voor meer informatie over een doorlopende reisverzekering speciaal voor jouw actieve wereldreis.

Ga je tijdens het backpacken betaald vakantiewerk doen?

Wanneer je tijdens het backpacken betaald vakantiewerk gaat doen, adviseren wij je om ook voor reizen korter dan 6 maanden de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance af te sluiten. Op deze verzekering is het namelijk mogelijk om in vrijwel alle gevallen dit risico mee te verzekeren. Niet alleen voor commerciële of administratieve werkzaaamheden, maar ook risicovollere vakantiebaantjes kunnen worden meeverzekerd. Klik hier voor meer informatie over de Globetrotter Verzekering.

Kies hieronder voor de verzekering die het beste past bij jouw backpackavontuur:
Globetrotter Verzekering afsluitenDoorlopende reisverzekering afsluiten

Waarom een kortlopende reisverzekering niet voldoet

En kortlopende reisverzekering is, zoals de naam al zegt, bedoeld voor kortlopende reizen en vakanties. Als je gaat backpacken en een kortlopende reisverzekering zou afsluiten, ben he bovendien veel te duur uit. Daarnaast ben je bij een kortlopende reisverzekering maximaal voor 60, 90 of 180 dagen aaneengesloten verzekerd. Omdat backpackers meestal langer dan 180 dagen op reis gaan, is een kortlopende reisverzekering niet geschikt als reisverzekering voor backpackers.

Op één polis kunnen meerdere backpackers zich verzekeren

Ga je met vrienden een backpackers reis of wereldreis maken?  Op onze backpackers reisverzekering kunnen meerdere mensen verzekerd worden. Net zoals op onze groepsreisverzekering en groepsannuleringsverzekering.

Goedkope Vliegtickets

Backpackers die op zoek zijn naar een goedkope vliegticket, kunnen goedkope vliegtickets vergelijken op de website alle goedkope vliegtickets. Hier kan je goedkope vliegtickets voor backpackers met elkaar vergelijken en afsluiten.